Pages - Menu

2023. október 31., kedd

Önmagunk Felismerésének Mélységei: Mooji Tanításai


Önmagunk Felismerésének Mélységei: Mooji Tanításai

Mooji legújabb videójában gazdag és mélyreható tanításokat oszt meg önmagunk felismerésének útjáról. A videóban kifejtett tanítások középpontjában az önismeret, a belső béke, és az elme csapdáinak felismerése áll.

Mooji azzal kezdi, hogy rámutat: "Az elme olyan, mint egy régi lemez, amely ugyanazokat a dalokat ismételgeti". Ezzel arra hívja fel a figyelmet, hogy gyakran beleesünk abba a hibába, hogy engedjük, hogy gondolataink ismétlődő és automatikus mintákat kövessenek, amelyek gyakran korlátozóak és elvonják figyelmünket a jelen pillanattól.

A belső béke kérdését elemezve azt tanítja, hogy a béke nem egy külső cél, hanem egy belső állapot. "A belső béke nem egy cél, hanem egy állapot, amit felismerünk magunkban", mondja. Az üzenet arra buzdít, hogy ne keressük a békét a külvilágban, hanem ismerjük fel azt, ami már bennünk van.

Hangsúlyozza a tudatosság fontosságát, amikor arról beszél, hogy miként lehetünk saját életünk megfigyelői: "A megfigyelő szerepében vagyunk, és nem az elme által teremtett történetek szereplői." Ezzel a gondolattal arra ösztönöz, hogy lépjünk ki a gondolataink és érzéseink által teremtett történetekből, és legyünk a tudatos jelenlét, amely megfigyeli ezeket.

Arra is kitér, hogy az igazi természetünk felismerése egy belső utazás, amely a szívünk mélyére vezet. "Az igazi természetünk a szívünk mélyén található, és a csendben találkozunk vele", mondja. Ezen kívül  azt is elmondja, hogy az elme gyakran teremt problémákat, ahol nincsenek: "Az elme olyan, mint egy kóbor kutya, amely állandóan ott van és követ minket, de nem kell hozzá ragaszkodnunk."

Mooji a videóban számos gyakorlati tanácsot és útmutatást is ad. Azt javasolja, hogy gyakoroljuk a csendes meditációt, hogy találkozhassunk igazi önmagunkkal. Emellett hangsúlyozza a hála fontosságát és azt, hogy hogyan lehetünk jelen a pillanatban. Azt tanácsolja, hogy "Ne azonosulj a gondolataiddal, hanem figyeld őket, és engedd el azokat, amelyek nem szolgálnak téged." Arra is buzdít, hogy "Ne félj a csendtől, mert a csendben találod meg önmagad."

Tehát arra hív minket, hogy merüljünk el a jelen pillanatban, gyakoroljuk a tudatosságot, és ismerjük fel azt a belső békét és szabadságot, amely már eleve bennünk van.

  1. #Mooji #Önreflexió #Meditáció #BelsőBéke #Önismeret #Tudatosság #Spiritualitás #Ébredés #HétköznapiBölcsesség #SzemélyesFejlődés #soulonefonix #chatgpt #dalle3


Forrás: https://youtu.be/ypofZ9FsEu8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése