Pages - Menu

2023. november 9., csütörtök

MEGDÖBBENTŐ! Lényeges agyi tevékenység áll le az embereknél, szerte a világon!


MEGDÖBBENTŐ! Lényeges agyi tevékenység áll le az embereknél, szerte a világon!
A videó főként a hippokampusz és a tobozmirigy működésének változásaira koncentrál, különös tekintettel az agyi sejtek növekedésének hiányára.
A Hippokampusz Szerepe és Változásai
A hippokampusz az emberi agy egy kulcsfontosságú része, amely az új információk feldolgozásában és a hosszú távú memóriába való áthelyezésében játszik szerepet. A videóban szereplő szakértők szerint az utóbbi években egy aggasztó jelenség figyelhető meg: az emberek agyában nem nőnek új "indexneuronok", ami a hippokampusz működésének leállására utal.
Idézet a videóból: "Az emberekben már nem nőnek új indexsejtek, a hippokampuszuk leáll."
Ez a folyamat jelentős hatással van az emberi tudatosságra, gondolkodásra és emlékezetre. A hippokampusz normális esetben napi szinten új sejteket termel, amelyek segítenek az új információk feldolgozásában. Ezeknek a sejteknek a hiánya komoly következményekkel járhat az emberi agy működésére.
A Tobozmirigy és Kapcsolata a Hippokampusszal
A tobozmirigy, más néven pineális mirigy, szintén fontos szerepet játszik az agyi tevékenységben. A videó szerint a tobozmirigy és a hippokampusz közötti kapcsolat kulcsfontosságú az emberi tudatosság és a képi gondolkodás szempontjából.
A Modern Technológia Hatása
A videó említi, hogy a modern technológia, különösen a folyamatos médiafogyasztás, negatívan befolyásolhatja az agyi tevékenységet. A folyamatos információáramlás és a gyors médiafogyasztás megakadályozhatja az agyat abban, hogy mélyebben feldolgozza az információkat, ami hozzájárulhat az agyi tevékenységek leállásához.
A videó alapján a modern kor kihívásai, különösen az információtechnológia és a média hatása, jelentős változásokat okozhatnak az emberi agy működésében. Az agyi tevékenységek, különösen a hippokampusz és a tobozmirigy működésének leállása, aggasztó jelenség, amely komoly következményekkel járhat az emberi tudatosságra és gondolkodásra. A videó rávilágít arra, hogy ezek a változások nemcsak az egyénekre, hanem a társadalomra is hatással lehetnek.

#AgyiTevékenység #Hippokampusz #Tobozmirigy #Indexneuronok #EmberiTudatosság #Gondolkodás #Memória #TechnológiaHatása #Információtechnológia #Médiafogyasz #soulonefonix #blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése